Novi Sad
06.04.2011.
12:32 > 10:08
Najviše pritužbi građana na rad zdravstvenih ustanova u Vojvodini odnosi se na zakazivanje pregleda što dovodi i do višemesečnog odlaganja, saopštila je Kancelarija vojvođanskog ombudsmana.
  • Nino

    07.12.2016 09:08
    Zakazivanje na VMC u NS
    Dobijem uput od lekara opste prakze da odem kod urologa na VMC odem u 6:30h da predam knjizicu da bi stigao na red sto pre, oko 8h dolazi doktor bez sestre i proziva pacijente ja sesti na redu ,prozove me ja udjem kaze on nemogu danas sve da primim dodji u sredu u 8 kazi da sam ti zakazao ja pitam kome da kazem ,pa meni kad dodjes zapamticu ja ja kazem dobro i odem. Dolazim u sredu u 7:50 ulazi doktor pita me sta treba ja mu kazem imam zakazano kod vas u 8h on meni ja sad zurim na VMA dodji od nedelje oko 11h pa ko je sad tu normalan i da li ovo vidi ministar zdravlja ili nacelnik zdravstvene ustanove. Sve neradnik do neradnika da im dodje privatnik razjurio bi ih govnjivom motkom SRAMOTA i za zdravstvo i za narod koji ovo trpi.......
  • 04.11.2013 00:41
    nemam rijeci tako blage jer za ovo sta mi pacjenti prezivljavamo nikakve reci nisu uvredljive vec su izraz nemoci pacjenata o kojima niko ne vodi racuna i tretiraju se kao stoka.Strasno,za sta sam se god pozalila zastitniku pacjentovih prava nije bilo koristi jer to radno mesto postoji samo da bi neko primio dobru platu a ne da bi pomogao pacjentima zbog kojih navodno postoji.Nezainteresovanost doktora opste prakseza pacjenta i nedavanje uputnica za potrebne preglede i nemanje sluha za tegobe pacjenta su veliki problem.Cekane ispred Klinickog c. na zakazivanje je anticivilizacijsko i ovako zlostavljanje pacjenata je svojevrsan zlocin.mnogo toga jos ima trulog ali sta vredi dzaba trositi vreme nista se nabolje ne desava.jadni pacjenti.
  • 07.04.2011 12:40
    Ja odlucila da gladujem i otisla u privatnu kliniku. Da mi ne ostanu posledice upale. I sve je brzo bilo gotovo. Zao mi je svih onih koji to ne mogu sebi da priuste, a znam da ih je dosta u ovoj zemlji. Zdravlje ne treba da ima cenu, a posebno ne ovoliku.
  • Cica_NS

    07.04.2011 09:50
    Zakazala ja ...
    ... i opet sam cekala, prvi put dva sata a drugi put sat vremena. treci put negde oko 40 minuta. uporno idem ka kraju, mozda jednog dana me i prime kad su mi i zakazali.
  • ДРАГАН

    07.04.2011 06:29
    ПОТРЕБНИ СУ МИ САМО РЕЦЕПТИ ЗА ЛЕКОВЕ И ЗБОГ ТОГА МОРАМ ДА ЧЕКАМ 8 ДАНА. ЗА ПРЕГЛЕДЕ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ ЗАКАЗИВАЊЕ КОД СПЕЦИЈАЛИСТЕ ЈЕ САМО 15-ОГ У МЕСЕЦУ ЗА НАРЕДНИ МЕСЕЦ. ЗАШТО СЕ НЕ МОЖЕ НАКОН КОНТРОЛЕ КОД СПЕЦИЈАЛИСТЕ ОДМАХ ЗАКАЗАТИ СЛЕДЕЋИ ПРЕГЛЕД, ДА СЕ НЕ ИДЕ НА ЧЕТИРИ ШАКЛТЕРА ЗА СВЕ ЛЕКАРЕ СПЕЦИЈАЛИСТЕ И ТО САМО У ЈЕДНОМ ДАНУ КАДА СЕ ПРЕД ИСТИМ ШАЛТЕРОМ СТВАРАЈУ НЕНОРМАЛНЕ ГУЖВЕ. ЗАТО МОРАМ НА СЛОБОДНО ДА КУПУЈЕМ ЛЕКОВЕ И ПО ПОТРЕБИ У ПРИВАТНЕ КЛИНИКЕ. БИЛО ЈЕ РЕЧИ ДА ЋЕ И ПРИВАТНЕ КЛИНИКЕ-ЛЕКАРИ ПРОИСИВАТИ РЕЦЕПТЕ, АЛИ СЕ ПОНОВО ЋУТИ. У ПИТАЊУ СУ ИНТЕРЕСИ ДА СЕ НЕ ОПТЕРЕТИ ФОНД КОЈИ ФИНАНСИРАЈУ ОНИ КОЈИМА ЈЕ ПОМОЋ ПОТРЕБНА.
  • cegi

    06.04.2011 20:44
    Neka neko proba da nazove broj skoro uvek zauzeto,
    kad dobijes mesece da se nacekas,
    sta onda ides privatno kod tih istih lekara,
    pa placas OTIMACINA.
    obican gradan bez novaca i veza osuden na
    SMRT,jer mu nista ne preostaje,
    sta je problem u bezvlascu,
    krenite od doma zdravlja gde sestre sikaniraju doktorice znam neke primere a doktorica nema kome da se zali posto Zuti drze sve,
    problem ustanova je politicka prica gde su se odredeni ponamstali i rukovode po partijskim Beogradskim direktivama,
    Moj konkretan slucaj imam firmu placam poreze i doprinose redovno, ali idem privatno da se lecim, zadnji racu kod doktora je bio pozamasan,
    mozes birati i privatnog doktora za lecenje neka socijalno refundira sredstva,nije moguce da nema aparata za snimanje ili doktora za pregledanja pa kako ti isti imaju vremena privatno a ne u klinici, molim vas ko njih kontrolise sta se tu radi.
    Ima li ko da cita i preduzme moguce nista kao i obicno, a pred izbore cemo se naslusati obecanja 1000.000 e samo neznam sta nece obecati.
    Ko prezivi pricace...
  • 06.04.2011 20:38
    sramota
    stvarno je bruka sta se radi sa zakazivanjem,ne mogu da zakazem pregled vec mjesec dana,sramota i samo sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna